Äntligen vakar öringen!!

Publicerat Friday, May 17, 2013

Jisses vilken härlig vår det har varit, tänk att vi faktiskt hade is här för bara några veckor sedan. Mestadels har mitt eget fiske varit riktat till västkustens fantastiska havsöring. Som vanligt håller jag mig helst på Orust som verkar hålla hur många bra fiskeplatser som helst. I år har dessutom fisket varit näst intill galet bra, kanske det bästa någonsin. Visst, det har för vår del sällan varit tal om några verkligt stora öringar men oftast så har de ändå varit skapliga och välmatade.

130515

Havsöringarna har verkligen gillat färgglada flugor under våren.


För ett par veckor sedan fick vi årets första öring på arrendesträckan med torrfluga. En riktigt fin öring på 47 cm, som tog på en palmerhacklad oliv torrfluga. Visserligen har endast ett fåtal Rhodani synts till ännu men ändå verkar det som att öringen redan nu går upp och tar imitationer av dem. Där efter har mitt eget öringfiske uteslutande handlat om just torrflugefiske.

 


Även i klubbsjön, Hökensås utanför Habo, har vi haft bra torrflugefiske med flytande imitationer av fjädermygg. Öringen tar dem kläckta myggen medan regnbågen ännu inte riktigt verkar ha fattat galoppen med att jaga mot ytan.
Bäst fiske har vi haft med små CdC-imitaioner i storlek 16 och 18, exempelvis F-Fly, Frisörmyggan eller vanliga Black Gnat.
Nu i helgen blir det åfiske för hela slanten, trots att kläckningarna är något försenade så har öringen nu äntligen börjat vaka ordentligt.
Skit fiske!!