Regnbågen vakar i Strandgölen.

Publicerat Wednesday, September 07, 2011

Egentligen skulle dagen helt ha ägnats åt att avsluta en artikel om några spännande cdc-flugor. Men eftersom jag inför vintern har intagit kontoret på Hökensås igen så kunde ett tidigt förmiddagsfiske hinnas med. Alla har vi som bekant våra favoritsjöar och nu under hösten är Nordvattnet och Havsjön mina favoriter. Men Martin Å ville annorlunda, han jobbar på Hökensås sportfiske och hade nyligen fått information om fint torrflugefiske i Strandgölen.

 


Det fick bli Strandgölen, visst fisken är stor men tydligen vakar dessa kolosser även nu under hösten.
Vid parkeringen stod Hökensåsfiskaren Johan Åqvist och plockade ihop sina prylar efter ett lyckat nattfiske. Han hade varit i kontakt med ett flertal granna fiskar på puppor och nattsländor.
Just som vi stod och pratade visade sig ett par fiskar längs kanten mellan dom båda parkeringarna. Vinden hade legat på just den kanten under hela morgonen så det var inte alls konstigt att fisken var aktiv just där.

 

110907-1

Regnbågen tog en svart hjorthårsbagge.

Martin som intagit sandudden hade varit i kontakt med tre verkligt stora fiskar tidigare under morgonen, samtliga på rejäla nattsländepuppor i krokstorlek 8.
Själv gjorde jag ett försök med en svart, yvig hjorthårsbagge och en Buse hängandes några decimeter framför densamma.
Det dröjde inte länge förrän regnbågen fattade tycke för den svarta torrflugan. Redan efter tio minuters fiske hade den första fisken krokats. Med en rejäl fart och flera höga skutt bjöds jag på en ordentlig fight före den till slut kroknade. Det visade sig vara en mycket vacker regnbåge i perfekt kondition med silverstänk ända ut i stjärtfenan.
Därefter hände för min del inget mer, men vad gjorde det min dag var ju redan räddad.

 

110907-2

I strandgölen såg jag årets första Dammsländor kläckas.

Nästa fisketur blir till klubbåná, antagligen den sista för i år- läs mer om detta på bloggen under helgen.