Fint morgonfiske med nattsländepuppor i Baltak!

Publicerat Tuesday, August 09, 2011

Just nu råder kräftfiske i Baltak vid zonerna 2-3. Det inneär att zon 1 och 4 är tämligen och kan flugfiskas i som vanligt. Fisket efter kräftor pågår dock inte alla dagar, för mer information ring Hökensås Sportfiske.

Fiskade själv Baltak i morse, zon 1 och 3. Mindre regnbåge mellan 25- 40 cm vakade intensivt i strömmarna mellan 06:30 och ca 09:00. Efter undresökning av maginnehåll visade det sig att det var små nattsländepuppor som stod på menyn. Pupporna kläcker i ytfilmen, vilket förklarar vaken. Puppornas storlek varierar mellan 2-4 mm, gul buksida och mörkbrun ryggsida. Mina imitationer är bundna på krokstorlekarna 18- 22, med en liten mörk tungstenskalle, olive/gul biotkropp och en liten vinge av 4- 6 grå cdcfibrer.

110809-1

Nattsländepuppor som fisken äter under förmiddagar.

Fiska flugorna fridirftande, antingen som fastbundna under en torrfluga på en kort tafsspets. Eller genom "Frenchstyle" på en tunn tafsspets.

Fisket i Baltak är förnuvarande extremt bra, men vattentempen är nära kritiska 20 grader vilket har gjort att öringen håller sig undan. Regnbågen verkar klara den höga temperaturen betydlig bättre, framför allt den mindre fisken. Tänk på att fiska varsamt och låta den fisk som ska återutsättas låta vila i håven tills den är ordentligt återhämtad.