Fortsatt myrsvärmning på Hökensås!

Publicerat Friday, August 26, 2011

Det har hunnits med en hel del turer till Åsen på senaste. En av anledningarna till dom täta besöken beror främst på det fina torrflugefiske som sjöarna bjudit på. I första hand har det varit nattsländefiske, som det bland annat har berättats om här på bloggen. Men under dom senaste två veckorna har dessutom intensiva myrsvärmningar också präglat fiskens födoval.

 

Strandgölen har bitvis varit täckt av vingade rödmyror, liksom dom flesta andra sjöar. I Lilla Havsjön vakade fisken längs brantsidan som besatt, då jag och Patrik fiskade sjön för några dagar sedan.

110825-1

Trots vakfest var det inte givet att fisken skulle nappa.

Under hela dagen hade vinden legat på mot brantsidan där det hade ansamlats "drivor" med flygmyror. Säkert ett tjugo- trettiotal fiskar vakade mest hela tiden. Stundtals passerade dom förbi i grupper och betade av ytan på samma vis som så kallade "Wulf pack´s" som bland annat kan upplevas i Missouri- USA.

 

Men trots all vakande fisk så var det ingalunda någon enkel uppgift att kroka på någon, men visst blev det några. Men med handen på hjärtat så gjorde det faktiskt inget alls, bara att få se en sådan vakfest gav en fantastisk upplevelse i sig.

110825-2

Fisket på Åsen präglas av stora myrsvärmningar.

I mogon är det dags för nya tag i Klubbåná, vi ska tydligen kratta lekbottnar.