Strandgölen bättre än på länge.

Publicerat Tuesday, August 16, 2011

Den senaste tidens stora regnmängder har i princip gjort åarna här hemma helt ofiskbara. Men Tidan, Baltak, har dock fiskat extremt väl den senaste veckan. Jag har haft förmånen att guida i ån under ett par dagar med fantastiskt fiskeresultat. I första hand har smånymfer i storlek 20- 24, som fiskats genom fridrift antingen med nappindikator eller "French-style", fungerat bäst. Hela zon ett fiskar som vanligt mycket bra, även sträckan mellan bron och ner till ön. Framför allt har fisket varit bra längs landsvägssidan. Vid zon tre har kvillarna nedan bron samt ruinpolen varit bäst. Härom dagen stod en del fisk uppe vid ruinpolens början, bland storstenarna.

Fastän jobb nästan varje dag så har ändå ett par snabba spontanfisken hunnits med. Bland annat har Strandgölen på Hökensås bjudit fortsatt fint fiske under sena kvällar. I går låg hela vattenytan täckt av flygmyror, små röda. Men trots alla myror så togs dom ändå inte av regnbågen. Däremot fiskar fortfarande stora Busar och Hökensåssländan riktigt bra.

110813-1

Årets kanske vackraste regnbåge tog en Hökensåsslända.

Till helgen blir det förmodligen ytterligare besök till någon av hökensåssjöarna, kanske Havsjön eller Nordvattnet. Min förhoppning är att en fortsatt myrsvärmning ska aktivera den mindre fisken i dessa sjöar.

110813-2

Rykande färska Hökensåssländor och XL- Busar.