Fantastisk vecka i USA!

Publicerat Monday, November 28, 2011

Huvudet känns nästan som mos, nattens uteblivna sömn gör att man återigen funderar på om det verkligen är värt att göra dom där resorna till USA.
Med närmre eftertanke så är det nog det i alla fall, för "jisses" så mycket inspiration och intryck en sådan resa ändå fyller en med.
Vi åkte förra fredagen för att bland annat delta i flugbindarmässan "The International Fly tiers Symposium" i New Jersey. Vi var hela elva representanter ifrån Sverige; Niklas Runarsson, Håkan Karsnäser, Niklaus Bauer, Tobbe Hedin, Niklas Dahlin, Jan Edman, Ulf Hagström, Martin Ågnell, Patrik Johansson, Claes Johansson och jag själv.
Vi fick mycket uppmärksamhet och den Svenska skaran flugbindare fick sitta på första parkett och syntes nog mest av alla. Temat och namnet för årets mässa var mycket passande "How Swede it is".

 

Symposiet är verkligen fantastiskt där framför allt flugbindare från hela USA möts för att lära av varandra. Jag träffade flera mycket spännande människor så som Garry Borger, Bob Jacklin och Theo Bakeelar för att nämna några.
Jag vet också att några av de svenska killarna särskilt gillade att träffa medlemmarna ur Catskillgänget, i Sverige har vi ju numer också en trogen Catskillklan- kul värre!

111128-1

Intresset för de internationella flugbindarna är alltid stort. 

Under måndagen åkte några av oss vidare upp till Catskill och Roscoe för att inta vårt boende vid Catskill Flyfishing Center. Oj vilken fantastisk gästvänlighet vi möttes av, Jim Krul och Ted Patlen hade verkligen gjort allt för att göra vårt besök så bra som möjligt.
Vi bodde som kungar, på utlagda madrasser i ett klassrum belamrat av fiskeprylar längs väggarna. Känslan var nästan den samma som då man var liten och var på träningsläger. Bör i sammanhanget också nämna att nivån inne i rummet ungefär var på samma nivå som för 25 år sedan.

111128-2

I klassrummet band vi flugor på kvällarna.


Redan tidigare hade vi blivit varnade för att fisket i området skulle vara dåligt och att säsongen var över sedan länge. Men föga förstod vi vad det verkligen skulle innebära, vi hade nämligen ett för säsongen mycket trevligt torrflugefiske under alla dagar utom en. Det var framför allt två mindre dagsländearter som kläckte motsvarande stl. 16 och 20. Dessutom kläckte det under torsdagen också en hel del nattsländor. Det är egentligen ganska otroligt då man tänker efter, klimatet är ungefär som här hemma men trots det så kläcker det både dag och nattsländor i tillräckliga mängder för att fisken ska börja vaka.

 

Ett särskilt trevligt fiske hade jag under den sista eftermiddagen i Willowemac längs "Powerline pol´s" djupkant. Plötsligt satte flera fiskar i gång att vaka ivrigt efter vad jag bedömde var dagsländor. Visst, på vattenytan kom långa stråk av dagsländor drivandes så en sådan gissning var alltså ganska logisk. Jag fiskade med en olivfärgad F-fly i storlek 20 och fick också flera fina öringar. Så slog det mig att jag borde undersöka maginnehållet i nästa öring. Med hjälp av magpumpen var det hela snabbt gjort och döm till min förvåning då hela pipen var täckt av nykläckta nattsländepuppor!

111128-3

Håkan Karsnäser håvar en torrflugeöring från Willowemac.

Också vid centrat träffade vi flera mycket spännande människor, bland annat kom den erkänt skickliga kastinstruktören Joan Wulf på besök. Vi hann inte snacka särskilt mycket men det var ändå kul att ha fått träffa henne.

 

Nu är det åter dags att ta tag i vardag och jobb, nästa nummer av tidningen ska just påbörjas. Det ska bli riktigt kul för materialet ser verkligen lovande och intressant ut. Bland annat ännu mer flugbindning, jag älskar flugbindning, hoppas också fler gör det.

111128-4

Joan Wulf i mitten visar sitt specialkast.

Dessutom vill jag här också lägga fram några av nästa års flugfisketräffar, dem kommer givetvis också att läggas in på hemsidan under nyheter.
Följande träffar/ kurser kommer att ske under vår/ försommar. Anmälan görs antingen direkt till mig eller till Hökensås Sportfiske: 0502 23000.

 

Datum                    Rubrik                                     Kostnad
27-29/ 4      Vårflugan/ Hökensås                             Ca 2975:-
18/ 5          Nybörjarkus strömmandevatten                    1250:-
21/5           Catskillflugor och torrflugefiske/ Baltak  (Ny)  1250:-
9/6 Flugbindning- Hökensåsflugor/ Nattfiske Strandgölen   1350:-