Tidning, radio och en flugbindarträff!

Publicerat Sunday, November 13, 2011

Novemberfisket på Åsen är verkligen så bra som man kan önska sig. Jag har fiskat i Havsjön flera gånger den senaste tiden. Inte särskilt långa stunder utan istället koncentrerat fisket till de heta timmarna före skymning. Vaken blir allt tätare desto längre dagen går och kvarten efter skymning har oftast varit extremt bra. Visst, är man ute efter antal kilon fångad fisk så blir man säkert besviken för i det här fallet så är det fisket i sig som gör besöket värt.
Både regnbåge och även öring patrullerar kanterna periodvis runt hela sjön. Mestadels verkar det som att det är fjädermygg som står på menyn, både vingade och puppor. Jag har uteslutande inriktat mitt eget fiske efter fisk som jag först har sett vaka, oftast med en liten flytande Buse på tafsen.
I fredags fiskade jag tillsammans med Martin L, från Mariestad. Till en början var fisket lite si så där men liksom alla andra dagar kom det igång vid skymningen. Jag fick en regnbåge och en öring, den senare tog vid brantkanten på den tidigare omnämnda Busen.

111113-2

Något förvånad blev jag då en öring tog torrflugan.

Det har hänt mycket annat spännande under veckan som gått, jag blev exempelvis intervjuad av i radioprogrammet Flugfiskeradion. Till en början kändes det lite pirrigt, men allt eftersom frågorna kom kändes det hela tiden bättre. Ämnet tjecknymffiske som programmet handlade om har jag ju ägnat mig åt i många år så det kändes ganska bra att tala om. Vill du lyssna på programmet så kan du gå in på den här länken. http://www.flugfiskeradion.se/2011/11/tjeckiskt-och-annat-nymffiske-med-johan-klingberg/

 


Nu i veckan blir också tidningen färdig, men gode tid vad mycket jobb det har varit. Dessutom har jag också påbörjat nästa nummer som kommer att innehålla väldigt mycket flugbindning. Bland annat kommer en superspännande artikel om hur man binder en läcker kräfta skriven av Igor Stancev. Dessutom ytterligare en artikel av Holländaren Johan Put om hur han binder en superrealistisk bäcksländenymf. Men trots att den ser riktigt avancerad ut så kan även den med några års erfarenhet binda den med hjälp av alla 30 steg för steg- bilder. Tur att man inte har tagit alla dem bilderna!
Om du är intresserad av den nya tidningen Fly & Tie, så finns nu ett specialerbjudande 159 kronor för tre nummer samt en flugask med tio flugor. Kolla i sådana fall in den här länken.
http://www.flyandtie.se/

 

I morgon blir det åter igen en tur till Lilla Havsjön, hoppas på torrflugefiske. Jag ska försöka hinna med att berätta om hur det gick redan i veckan.

111113-1

Den gångna veckan har det varit mycket dimma vid sjöarna.

 

Just det ja, höll på att glömma februariträffen på Åsen.
Första helgen i februari kommer jag och Håkan Karsnäser tillsammans med ytterligare två instruktörer att återigen arrangera den populära flugbindarhelgen på Hökensås.
Hör gärna av dig om du är intresserad. Mer information kommer att läggas ut på hemsidan i slutet av månaden.