Månadens fluga ligger ute!!

Publicerat Sunday, May 02, 2010

Den gångna veckan har minst sagt varit spännande. Förutom min lärargärning har jag också kunnat vistasts ute vid vatten tre dagar!

 

I måndags jobbade vi i ån med att placera ut storsten för att ge öringen fler ståndplatser. Det är verkligen kul att slita och jobba tillsammans mot ett gemensamt mål. Det kändes nästan som att åter vara 14 år och spela match igen! Arbetet gick bra, förutom att en av medlemmarna skadade knäet vid ett lyft. Sådant händer tyvärr, men förhoppningsvis så kommer skadan att läka snart.

100502 1

Björkbladen börjar likna musöron, snart kläcker det i ån.

 

Härom dagen guidade jag det trevliga paret, Annika och Bosse i baltak. Ingen av dom hade fiskat med fluga tidigare, men gissa om dem blev bitna. Fisket i ån var bra, men vi var tvugna att kämpa för att lyckas landa en fisk. Bosse fick en urstark båge uppe vid fallet på en orange marabou-streamer som rusade ner över nacken. Det blev nästan väl spännande, men efter en stunds "kaos" kunde vi till slut håva den.

 

Under den gångna helgen var det "minimässa" på Hökensås. Både Fly- Dressing och Guideline fanns representerade bland grossisterna. Dessutom Visade Patrik Johansson och Håkan Karsnäser hur man binder flugor som passar för området. Patrik band bland annat en läcker flicksländenymf som jag snart skall "planka".

 

Efter tre lämnade jag mässan för att göra en snabbkoll i Bastugölen. Det blåste som sjutton men tänka sig, öringen vakar fortfarande. Jag testade först med en vingad fjädermygga, men den starka vinden gjorde det svårt att få ut torrflugan ordentligt. Fick till slut nog och bytte ut torrflugan till en flicksländenymf i stället. Öringen är verkligen i farten just nu och vid nästa vak placerades nymfen mitt i prick. Hugget kom omedelbart och nästan genast kände jag att det var en öring i andra ändan.

100502 2

Öringen i Bastugölen gillar flicksländenymfer

 

Fisken var i perfekt kondition och bjöd faktiskt på en ganska hygglig fight, trots sjööring. Eftermiddagen i sjön var fantastisk och jag fick ytterligare en öring på nymfen, hoppas aldrig det här fina fisket tar slut!

Månadens fluga ligger äntligen ute, bättre sent än aldrig. Med tanke på det fina torrflugefisket i Bastugölen blev det en vingad mygga, mycket nöje. 

 10-4 8

Månadens fluga, en vingad mygga.