Love is in the air.....

Publicerat Saturday, April 10, 2010

Trots påsklov har det ingalunda varit någon latmansvecka. Tomten har gjorts vårfin och jag vet inte hur många lövhögar vi har krattat i hop, jag och Anna.
Nu är det i alla fall färdigt att njuta av under resten av året.

Påsken har varit kanontrevlig, släktingar, vänner och mat. På självaste påskafton såg jag ett verkligt vårtecken i form av en sädesärla. Dagen därpå var dom flera stycken.
Förutom att alla flyttfåglar så som bofink, tranor och tofsvipa åter har visat sig så har också en hel del insekter vaknat till liv.
Bland annat hittade jag en ilsket grön bärfis i komposten och mängder av dansmygg över gräsmattan här om dagen. Det är vår, det är "kärlek" i luften men var beredd för nu ökar farten varje dag!

 

I fredags var det läge att göra ett nytt besök i Baltak, tillsammans med Martin. Vi bestämde träff redan klockan sju, utifall där skulle vara mycket folk.
Det var det, det märks tydligt att vårkänslor och längtan ut till strömmande vatten har gjort sig påmint även utanför Jönköping.
Vattennivån i ån är fortfarande hög och når nästan upp till kanten på kanalsträckan.
Hörde förresten att om "vattenytan" på fallet är svart, så strömmar det mer än tio kubik. Tro mig, fallet är kolsvart.


 
Vanan trogen började vi fiska i zon 1. Strategin för dagen skulle bli "french style" för min del med en husmask, äggfluga och bäcksländenymf. Martin körde med samma flugor, men bytte ut äggflugan till en frilevande i stället.

hemsidan 100408-2

Martins regnbåge tog på en husmaskimitation.

Det är relativt gott om fisk i ån, jag tror det sattes ut nära 300 kilo förra veckan. Därför är fisket väldigt bra just nu. Både jag och Martin fick snabbt var sin båge. Min tog på äggflugan och Martins på en husmask försedd med en ilsket grön tag.
Vi krokade ytterligare en del fisk men njöt nog mest av den sköna mildluften. Uppe vid fallet såg jag förresten att forsärlorna har kommit tillbaka- dom är verkligen vackra!

 

Både jag och Martin testade även "odlingspolen" framför bänken, men helt utan framgång. Märkligt med tanke på att där alltid brukar vara bra fiske annars.
Sista timmen före lunch och hemfärd skulle ägnas Bälteberga. Om fisket var halvtrögt i den översta zonen så var det omvänt förhållande där nere. Full rulle med glada människor som drillade fisk stup i kvarten. En av killarna som Martin känner måste ha krokat på minst ett halvdussin på nacken i "Bältebergapolen".

hemsidan 100408- 3

Martin håvar en båge nedströms bron vid Bälteberga

Även jag och Martin hade turen med oss. Jag krokade bland annat på en fisk uppe i "Kashmirströmmen" som rusade hela vägen ner till bron! Måste ha varit drygt tvåhundra meter. Till slut gick en av upphängarna fast och fisken slet sig, men spännande var det.

 

Fisket i Baltak är verkligen bra just nu, så har Du vägarna förbi eller längtar ut till strömmande vatten så gör ett besök, gör det!