Mässa, möten och intryck!

Publicerat Monday, March 15, 2010

Så då var det över för denna gång, mässan. Den årliga samlingsplatsen i mars månad där tusentals flugfiskare strålar samman under några hektiska dagar.


Liksom tidigare hade man även i år slagit samman flugfiskemässan med vildmarksmässan. Men i år hade man dessutom lagt till självaste båtmässan. Jag tyckte det var mycket besökare i fjol, men inte jämförbart med årets upplaga. Under lördagen var där nära 25 000 och jag garanterar att åtminstone hälften av dessa även besökte flugfiskemässan!
Jag kan bara konstatera att intresset för flugfisket är enormt just nu- KUL!

 

Under fyra dagar var det ständigt något pågående föredrag framme vid scenen. Dem flesta var välbesökta och uppskattade. Som väntat var Gunnar Westrins föredrag mycket populära.
Dessutom visade Mountain Media valda delar ifrån kommande filmprojekt. Bland annat visades hela "lillå- delen" av säsong tre i May fly madness. Det verkade som att många varit förväntansfulla och väntat på att filmen skulle komma. På mässan släpptes den och jag vet att flera butiker sålde slut på sina lager.

100315

Flugbindargatan drar alltid stor publik.

Jag var själv inbjuden att under fredagen och söndagen hålla föredrag om flugans historia. Under lördagen hade jag inget föredrag utan ett flugbindarseminarium i stället. Det var verkligen kul och det kändes som att dem flesta uppskattade mönstren och teknikerna.

 

För mig är verkligen mässan en höjdpunkt, inte minst att få träffa alla man annars bara mejlar eller snackar i telefon med. Bland annat hade jag och Lina ifrån Settern tid att sitta och ner och göra upp skisserna inför nästa bokprojekt som beräknas vara klart till hösten.

 

Flugbindargatan är alltid ett uppskattat inslag, så även i år. Raden av bindare höll en genomsnittligt hög klass. Naturligtvis förväntar man sig att dem internationellt kända flugbindarna skall hålla en hög nivå. Men det är faktiskt inte dem som jag i första hand tänker på. Nej i stället är det alla dem svenska flugbindarna jag blir verkligt impad över. Här fanns killar och gubbar som det tidigare knappt hörts något om och som band dem mest fantastiska flugor. Stig Olausson ifrån Göteborg band bland annat några harkrankar som får vem som helst att bli lycklig.

100315-1

Tommy Kjærgaard med en "fulldressad lax".

100315-2

Överallt fanns nyheter att kolla och känna på.

100315-0

Stig Olaussons fina harkrankar.

Nu återstår bara att jobba på, för något fiske lär det väl inte bli tal om än på länge. I Tidan ligger isen tjock och i klubbåá var det nästan bottenfruset. Märklig vår egentligen, varmt och skönt under dagen med massor av minus på natten.

100315-3

Än är det lång tid kvar tills åarna är fiskbara igen.....