Lyckat arrangemang i Halmstad!

Publicerat Thursday, February 25, 2010

Lördags morse var minst sagt kaotisk, gatorna låg fortfarande snötäckta efter nattens ymniga snöfall. Men skam den som ger sig, några timmar senare skulle jag hålla ett föredrag i Halmstad. Vägen var lång, knappt en mötande bil utefter hela E4an. Det tog nästan dubbelt så lång tid som annars, 3,5 timme. Men väl där var det värt mödan.

 

Det var Fiskeklubben Laxen i Halmstad som arrangerade en fantastisk dag med utställare, föreläsningar, flugbindning och filmvisning. Micke Frödin band flugor för en stor skara intresserade, men där fanns också mycket annat kul att se på. Tillställningen hölls på Biblioteket och hade över hundratalet besökare. Jag mös verkligen då jag gavs tillfälle att kolla runt en stund. Överallt stod folk och snackade havsöringpremiär, drack kaffe eller diskuterade Nissans framtida laxfiske. Alltså ett mycket lyckat tilltag av klubben som skall ha en eloge för initiativet, mer sånt!

hem 4

Flugfisketräffen i Halmstad var välbesökt.

Till helgen är det dags för nästa träff, nämligen Flugfiske i Nordens flugbindarträff som vi varit tvungna att flytta till Hökensås. Jag ser fram emot träffen och misstänker att där kommer att bli mycket snack om olika bindtekniker. Patrik Johansson skall bland annat visa på olika tekniker för hur man binder med hjorthår. Som frisör har han nämligen en hel del, annorlunda tankar för hur hjorthår kan formas till en fluga.

 

Just nu är det mycket tid för flugbindning,  försöker göra några flugor varje dag. För närvarande håller jag på att fylla två fack i torrflugeasken med Royal Coachman Trude. Den som följt bloggen sedan i somras känner till att flugan fiskar ruskigt bra efter så väl öring som regnbåge.
Men det har också blivit mycket "softhackles", alltså flymfer och spiders. Just denna flugkategori har alltid legat mig varmt om hjärtat. Flugorna är både effektiva och skojiga att fiska med. Dessutom gillar jag historiken och traditionen som ligger till grund för dessa "ädelstenar".

hem6

En Flymf bunden av mästaren själv - Peter Hidy

Februari är en tid då många klubbar håller årsmöten. I vår klubb hade vi det årliga mötet där ekonomi, aktiviteter och framtidsvisioner diskuterades. Efter mötet hade Peter Johansson och Thomas Nydén ett mycket intressant föredrag om fiskevårdsarbete.
Båda är anställda av Emåförbundet och har arbetat sedan flera år med att återställa Emåsystemet till hur det en gång var. Det har varit ett drygt göra som kommer att kräva fortsatt hårt arbete i många år, men oj vad dem har gjort det bra. Peter berättade att öringynglen ökat med flera hundra procent för varje gång dem lagt ut nytt lekgrus där sådant tidigare har saknats. Intresset för just fiskevård växer allt mer, i hela Sverige. Vilket är nödvändigt för att vi i framtiden, fortsatt skall kunna fiska efter vild öring.

hem 5

Fly Dressings ägare Per Granevik i samspråk med grundaren Allan Petersson under årsmötet.

I början av veckan skickades filmen "May fly Madness" för tryckning, den kommer snart- mycket snart. Jag längtar redan, bilderna bjuder inte enbart på stora öringar utan också ett stycke Svensk sommar att längta till. Under kommande dagar kommer en länk att läggas ut med trailers ifrån filmen.