Vinterdepression- flugbindning och skrivande....

Publicerat Sunday, January 31, 2010

 Jag har funderat lite kring varför allt känns så "jädrans" tungt just nu. Ett slag trodde jag att jag hade drabbats av en "depression". Nu har jag äntligen kommit på vad det är som tynger, snön. Jo det är helt sant, just nu känns tillvaron som en lång ändlös uppförsbacke på väg mot ett mål oändligt långt bort- våren. Vättern frös i natt, vilket i sig bäddar för en mycket sen vår.

 

Det är bara att gilla läget och ta nya tag, kanske längta lite mindre till sommaren och försöka se och njuta av det som är bra just nu.

 

Jag har precis lagt ut månadens fluga, det blev en flicksländenymf bunden av chickabou. Jag gillar det mönstret skarpt eftersom det har gett mig flera fina regnbågar.
Har Du svårt att få tag på Chickabou så fungerar det lika bra att använda marabou i stället.

månadens fluga 101-1

Månadens fluga, en flicksländenymf bunden med chickabou.

 

Det är mycket jobb just nu, artiklar som skall skrivas till Fiskefeber, Flugfiske i Norden och Svenskt fiske. Det är den tiden på året nu som jag försöker skriva färdigt så mycket som möjligt, före fiskesäsongen sätter igång, när den nu gör det?

 

För ett år sedan kom den första filmen i serien "Modernt flugfiske", temat var tjecknymf. Nästa film i serien handlar om torrflugefiske och är inspelad i England, Norge och i Sverige. I England träffade vi två verkliga "legender" inom torrflugefisket, nämligen Charles Jardine och Philip White. Bilderna på Charles är inspelade i två olika kalkströmmar, Frome och Test. Manuset är halvfärdigt och filmen räknas vara färdig nu i vår.

100131-3

Charles Jardine med en torrflugefångad öring från Test.

 

Trots att detta uteslutande är en sida om flugfiske så vill jag ändå nämna att det även blivit lite tid över för pimpelfiske. Jag är ingen superfantast, men tycker om att komma ut i skogen några timmar, gärna då solen lyser.

100131-2

Nyfångad pimpelabborre i från Vidöstern- Värnamo

 

I veckan som kommer blir det verkligt bråda dagar, först flugbindarträffen på Lennart Bergqvist flugfiske i Göteborg. Temat denna gång är mjukhacklade flugor, så som spiders, flymfer och vissa torrflugor.
Därefter blir det ilfart ner till Kolding och det Danska flugfiskeförbundets flugbindarträff. Jag har varit i Kolding tidigare i samband med den danska flugfiskemässan, men aldrig varit inbjuden som instruktör som nu. Temat är Torrfluga och Nymf, det kommer antagligen att bli en hel del cdcflugor och jiggnymfer.