Sammandrag av Vecka 22

Publicerat Tuesday, June 09, 2009

 

Vecka 22

Resumé av veckan

 

Fredag 29/5

Precis hemkommen från en semestervecka på Kreta tillsammans med Anna. Fiskesuget var därför minst sagt besvärande stort! Så det blev en tur med Petri till en av "västgötaåarna". Under eftermiddagen bjöds vi på en rejäl danicakläckning som fick öringen att börja vaka. Längre nedströms där åns snabbare partier övergår till lugnare poler hittade vi fler fina öringar. Petri lyckades kroka ett helt koppel där den största mätte knappt 40 cm. Också jag lyckades kroka ett par verkligt fina öringar. Den första av dem släppte strax framför mig, medan jag lyckades håva den andra. På det hela taget en trevlig dag, mycket fisk under eftermiddagen som alla tog på flytande Danica alá André Brun.

 

Lördag 30/5

Fortfarande var inte fiskesuget mättat, så det fick bli en sväng till "klubbån". Dessvärre hade inget regn kommit på flera veckor så vattenståndet var oroväckande lågt. Men, skam den som ger sig! Tillslut hittade jag en vakande fisk i en av de djupare polerna. Fisken stod högt, strax under vattenytan och var naturligtvis väldigt lättskrämd. Sittandes på huk lyckades jag få till ett kurvkast som placerade min F- Fly bakom den "miniudde" fisken ställt sig bakom. Dessvärre tog den inte flugan direkt utan jag måste göra om samma kast igen. Dock så gick det inte lika lätt andra gången, flugan fastnade i en rot och blev kvar. Ny fluga, ny tafsspets och nytt kast. Den här gången gick det bättre och öringen tog flugan direkt. En mycket fin öring på drygt 50 cm kunde kort därpå fotograferas och återutsättas.

 

Söndag 31/5

Bosse ska självklart rastas ordentligt. Så, det fick bli ett besök till Nissan, då skulle jag dessutom kunna se om danican börjat kläcka ännu.

Fisket var riktigt dåligt, men vi har heller inte haft särskilt mycket fisk på den här sträckan på många år. Anledningen är att ån tidigare drabbats hårt av surchocker i samband med vårflöden. Men nu verkar emellertid den dåliga trenden vänt och öringbestådet börjar sakta återhämta sig. Jag såg sex stycken fiskar vaka, varav den ena var ganska stor- ca 60 cm! Endast en liten öring fångad, men jag skall snart hit igen!