Torrflugefiske vid klubbvattnet

Publicerat Wednesday, May 06, 2009

Dags för mig och Ulf att göra ett besök vid klubbvattnet. Som vanligt var vi i första hand ute efter att fiska efter vakande fisk- helst fisk som gått i gång på dagsländor. Eftersom vi kom fram till ån för tidigt på dagen ägnade vi de första timmarna med att jobba i ån i stället. En hel del sten läggs ut och vi bygger ett par ordentliga rösen som skall ge öringen strömlä. Efter lunch började ett par fiskar vaka på Åsländor. En av öringarna var verkligt aktiv och tog snart allt som kom i dess väg. Trots riklig förekomst av små grå/ olive dagsländor på vattenytan så kunde jag ändå inte låta bli att pröva en vacker Royal Coachman Trude.

Sittandes på kanten snärtade jag i väg flugan så att den skulle glida in över fiskens fönster. Inget hände vare sig vid första eller andra driften. Men vi tredje kastet kom reaktionen. Då flugan driftat förbi vakplatsen någon meter vände öringen plötsligt och sam efter. Det var en otrolig upplevelse att se hur den hanflatstora "fisknäbben" täckte över den färgglada torrflugan. Ulf tjöt av glädje från andra sidan: Den är ju jättestor ju!!!!!! Och visst var den det, en bit över 60 cm faktiskt. Tänk att redan vid säsongens inledning få fånga en så stor fisk på torrfluga!!