Pelle, 40 år

Publicerat Sunday, May 17, 2009

Pelle som fyllt 40 hade fått en kurs i strömfiske tillsammans med mig. Jag känner mig naturligtvis oerhört hedrar över det fina uppdraget. Under förmiddagen var även Pelles vänner med vid ån. Ingen av dem hade tidigare fiskat fluga men gissa om de blev bitna. Samtliga av dem hade kontakt med fisk, var av flera med torrfluga. Jag kan bara lyfta på hatten och hälsa dem alla välkomna till "flugfisket brödrarskap".


Efter Lunch hade jag och Pelle ån för oss själva och kunde tillsammans fiska av ett par intressanta partier med hasande bäcksländor. Ett par öringar steg till toppflugan men vi lyckades inte fästa dem ordentligt. Efter att Pelle lärt sig att hantera hasarfisket var det dags för tjecknymfmetoden. Fisket var otroligt trögt hela dagen men han lyckades trots det kroka ytterligare några fiskar. Jag blir nästan lite avundsjuk på dem som väljer att låta sig utbildas genom en intensivdag på detta sätt, på en dag lär dom sig saker som tagit mig själv 20- 30 år att lära. Men visst är det kul att fler och fler vill utveckla sitt flugfiske genom guidning eller kurs.