Smålandsån

Publicerat Thursday, May 14, 2009

Glada i hågen stegade vi in på Vetlanda Turistbyrå för att köpa fiskekort i Emån. Då sker det helt omöjliga, damen i kassan utbrister " men säsongen öppnar ju först i morgon!". Besvikelsen var total.


Nåväl, småland hyser många åar att fiska i så efter lite "efterforskningar" var vi på banan igen med ett annat vatten i sikte. Ett litet biflöde till Emån som antagligen inte haft särskilt många besök tidigare. Ån var kristallklar, 6- 8 meter bred och fylld av storsten. Miljön luktade verkligen öring, frågan var bara om de skulle vara aktiva? Vi följde ån ett bra stycke uppströms och fiskade av den ena polen efter den andra, men det enda som nappade var småfisk. De största öringarna vi lyckades fånga under dagen var på knappa 30 cm och de allra flesta mätte blygsamma 15. Trots dåligt fiske så var dagen ändå trevlig. Miljön runt ån var fantastisk och ingav en känsla av verklig vildmark.