Årets första Hökensåsbåge

Publicerat Monday, April 06, 2009

Jag och Martin hade bestämt träff vid Sydvattnet klockan åtta. Väderleksrapporten hade utlovat nära nog försommartemperatur vilket i och för sig skulle vara nödvändigt för att den sega isen snart skall ge med sig. I stort sett hela Sydvattnet var fortfarande istäckt, förutom viken och udden vid båtarna. Att fiska på Hökensås före premiären kan vara verkligt spännande. Bara gammal fisk i sjöarna som man dessutom oftast får vara själv om att fiska efter. Jag fiskade med en snabbsjunkande, (clear tip) lina och en fluffig, lila Booby- fluga. Vattentemperaturen visade på ett par grader så fisket skulle av naturliga själ vara ganska trögt. Men efter ett tag så tog årets första Hökensåsbåge och fighten var i full gång. En helt blank regnbåge på ca 60 cm i perfekt kondition kunde snart returneras tillbaka igen. Jag hade lovat mig själv att fotografera lite insekter denna dag. Så både jag och Martin letade trollsländenymfer och flicksländenymfer runt kanterna. Trollsländenymferna var enkla att hitta, men flicksländenymferna var desto svårare. Tillslut hittade Martin en riktigt mörk, kraftig och bred flicksländenymf, men det satt långt inne.