Havsöring på Orust - dag 2

Publicerat Saturday, April 04, 2009

Tack och lov kom jag i säng före midnatt och kände därför inte alls av någon trötthet då klockan ringde strax efter fem. Ulf, Lasse, PA, Niklas och Jag hade bestämt möte med Leif och hans kompis för att gemensamt ta oss ner till ett riktigt "hotspottställe". Direkt på plats med spöna fortfarande otacklade, såg vi hur ett par havsöring jagade inne på riktigt grunt vatten. Nu gick allt snabbt, spön och linor gjordes klara, och snart stod alla utmed kanten ivrigt kasande. Leif som är en verklig mink tog snabbt en vacker havsöring strax under måttet. Nu äntligen, skulle här fiskas havsöring!


Men trots ett par fångade fiskar direkt på morgonen så skulle fisket även denna dag bli riktigt trögt. Lasse fick en verkligt fin öring på ca 60 cm, men i övrigt var det ganska trögt. Men, säsongen var med detta i full gång något som skulle firas ordentligt! Med hela gänget samlade på "station" vid Norsesund åt vi en god middag, avnjöt några goda Mariestadsöl till takterna av bra livespelad irländsk musik.