Vårflugan 2009

Publicerat Sunday, April 26, 2009

För första gången på många år var det dags att återintroducera den tidigare så populära vårflugan som jag tillsammans med Sören Lindroth startade i mitten av 1990-talet. Kursen var fulltecknad av åtta verkligt trevliga killar från Göteborg, Vara, Stockholm, Ulricehamn och Jönköping. Till en början var fisket ganska trögt, men efter ett tag blev det lättare och alla deltagare fick en eller flera fiskar.

 

 I Kvigsjön hade ett par av deltagarna bra fiske med imitationer av flicksländenymfer. Men kursens verkliga överraskning och "fluga nummer ett" var en flytande Corixa fiskad genom boobytekniken. Sista dagen fiskade vi i Bastugölen, flera fiskar fångades på Corixor, fjädermygg och flytbaggar. En av deltagarna valde att fiska av "Östes udde" . Platsen gjorde att vi tvunget måste pröva en intermediatelina tillsammans med en klassisk hökensåsmontana. Under ett par timmars fiske nappade flera fiskar på montanan och det kändes nästan som gamla tider igen. Noterbart är att fisken utanför udden inte tog om flugan var förtyngd eller tilläts sjunka en längre stund. Det betyder att fisken konstant höll sig någon halvmeter under vattenytan. En trevlig kurs som åtminstone jag är väldigt nöjd med.