En fantastisk dag i Tidan/Baltak

Publicerat Thursday, April 02, 2009

En fantastisk dag med början i Tidan/ Baltak tillsammans med Niklas. Vattenståndet i ån var helt perfekt och det var enkelt att komma åt de flesta ståndplatser som brukar hålla fisk. Men dessvärre var vattentemperaturen mycket låg. Då vi mätte ca 30 cm under ytan visade termometern på minus en halv grad! Fisket var av naturliga skäl mycket trögt. Men skam den som ger sig. Under en kort stund runt lunchtid blev det emellertid en kort stund av bra fiske. Jag fick själv några fiskar precis nedströms fallet på små romkornsflugor och husmaskar. Noterbart var att fisken tog flugorna extremt försiktigt.


Under eftermiddagen och kvällen gästade jag den mycket trevliga klubben "Karlskoga sportfiskeklubb" som föreläsare. Temat för denna gång var regnbågsfiske och moderna regnbågsflugor. Jag tycker att kvällen blev riktigt trevlig och jag kom inte i väg förrän efter klockan tio på kvällen......