Mässan i Kolding, Danmark

Publicerat Sunday, April 19, 2009

Under två dagar pågick mässan i KFUM´s sporthall. Själva lokaliteten bestod av två stycken handbollshallar där butiker, kastbanor och flugbindare stod som "spön" i backen.


Eftersom mitt intresse främst ligger i flugbindningen så var det bland mina flugbindande kollegor jag lade med tid. Det är alltid intressant att se utvecklingen av flugor i andra länder. Bland annat hade den Holländske flugbindaren Martin Westbeck en mycket trevlig imitation av en myra. Genom att vika polygarn till två celler fick han fram en vacker fluga med verkligt klassiskt utseende. Flugfisket i Danmark präglas till stor del av ett rikt havsöringfiske längst kusterna. Av den anledningen finns det många verkligt duktiga flugbindare inom den genren.


Den livliga och färgglada flugan Pattegrisen är enormt populär bland de danska havsöringfiskarna. Vilket också syntes hos alla butiker som lanserade alla tänkbara material och ersättningsmaterial för det rara "speyhacklet" från Whiting. Fly Dressing väntar tydligen på 600 nackar till hösten, så den som väntar på något gott.....


Förutom flugbindare fanns också flera mycket duktiga kastare på plats. Hos FFF fanns möjlighet att certifiera sig som kastinstruktör. Stefan Sikavaara från Piteå var där och klara provet för "master"- kul att vi har duktiga kastare i Sverige. Mässan var en verkligt trevlig upplevelse som jag redan längtar att besöka nästa gång igen.