Öringsfiske i Danmark

Publicerat Friday, April 17, 2009

Inför fårets flugfiskemässa i Danska Kolding tog jag chansen att åka ner en dag tidigare för att testa det danska fisket. Efter goda råd från mina danska vänner Dennis och XXXX hamnade vi i en liten slättlandså strax utanför Kolding. Med mig hade jag den Bulgariske flugbindaren XXX, som inte heller han hade någon tidigare erfarenhet av danskt åfiske. Eftersom årets harrlek precis var avklarad skulle fisket i första hand riktas efter öring. Vid middagstid kläckte en del Baetis Rhodani, men trots ganska rikligt med sländor syntes inga vak. Fisketekniken för dagen var fransk variant av "tjecknymf" med djupt fiskade nymfer försedda med tungstenshuvud. Fisket var långt i från bra och öringen visade sig inte alls. Men, trots det så fick vi ändå några rejäla harrar, där en av dem mätte modiga 50 cm +. Fisket i Danmakr gav mersmak och jag hoppas snart få återvända för att testa sommarfisket. Danicafisket skall enligt utsago vara helt otroligt.