Nedströms nymffiske

Publicerat Wednesday, April 15, 2009

Sträckan här är ganska brant och delar av åns lugnare partier till två sektioner. I de lugnare polerna huserar både gädda och en och annan verklig storöring. Det var här i strömmen som jag för ett par år sedan lyckades genom en enorm tur fånga en enorm gädda på en liten harörenymf. Allt gick vägen den gången och det verkade nästan som att de var meningen att fisken skulle bli min. I dag stod det ingen gädda i hålan, ingen öring heller för den delen. Föst när jag fiskat mig ett stycke nedströms över ett grundsel kom de första nappet. Ganska märkligt egentligen, till en början då jag fiskade nymfen fridriftande uteblev fisken helt. Men då jag vände och fiskade flugorna nedströms i stället så kom hugget direkt. Sammantaget tog jag fyra vackra öringar i ån på ett par timmar, alla tog de på ett guldribbat haröra presenterad på traditionellt våtflugevis. Åsländetid är enda gången under året som jag tycker att nedströmspresentation fungerar bättre än fridriftpresentation genom uppströmsfiske. En fin dag vid ån och jag såg både forsärla och tranor på fältet intill.