Inget fiske på länge..

Publicerat Wednesday, December 09, 2009

 

Min vän Niklas förklarade en gång vad höjden av ångest innebär.

"Det är då man tittar ut ifrån kontorsfönstret och ser hu ljuskäglorna ifrån de förbipasserande bilarna reflekteras mot regnblöt asfalt. Ute råder förövrigt ett totalt mörker och man konstaterar trött att klockan inte ens passerat fyra..."

 

Det är den tiden nu, då de flesta samtal handlar om nästa säsongs planering, resor till hemliga vatten eller nya flugor som skall testas i Bastugölen eller Havsjön.

Hörde förresten av en bekant att Bastugölen är fel namn, sjön heter egentligen Bastasjön.

Men fram tills för knappt tio år sedan så hette faktiskt sjön just Bastugölen, sedan döptes den om. Men, eftersom vi alltid kallat den vid sitt gamla namn så blir det svårt att ändra...

 

Benämningar av platser eller sjöar kan annars vara ganska spännande, ofta beskrivs en plats, företeelse, person eller en händelse. I Baltak kallas numer de olika sträckorna för zon 1, zon 2 osv. Men för drygt tio år sedan så kallades sträckorna för helt andra i mitt tycke intressantare namn. Exempelvis ruinpolen eller "tio över ett" polen eftersom det alltid vakade där vid just den tiden. Kashmirströmmen kallade vi sträckan nedan nacken vid allén, ovanför akvariet. Namnet är givet eftersom att sträckan är konstruerad efter en förebild i just Kashmir.

 091209-2

Stockaviken i L.Havsjön har fått sitt namn av all bråte på botten

Skulle ha fiskat en stund i måndags, det var nämligen kastkurs på Hökensås. Men en tunn isskorpa gjorde allt fiske omöjligt. Därför suger det ordentligt i fisketarmen just nu.

På fredag skall jag upp till Karlskogaklubben och tala om olika flugbindningsmaterial och visa flugbindning. Men eftersom föredraget är under kvällstid så tänker jag och Tomas passa på att fiska lite i en av klubbsjöarna under dagen. Ser mycket fram emot fisketuren, hoppas på fjädermygg.

 

I helgen var det filmfestival i Göteborg, arrangerat av Lennart Bergqvist flugfiske. Jussi, Ulf och jag var där för att visa en kvart av vår kommande film "May fly madness". Det var lite pirrigt att ställa sig upp och tala inför nära 200 människor, men jag tror att det gick bra ändå.

Arrangemanget var i alla fall lyckat, med mycket folk ifrån hela södra Sverige. Där fanns faktiskt till och med tillresta ända ifrån dalarna, helt fantastiskt.

 

Just nu binder jag ganska mycket flugor. Så för första gången på mer än tio år så blev jag tillfrågad om att delta i en så kallad "fly swap". Det betyder att vi är 15 killar som skall binda var sitt mönster i femton exemplar till var och en. Temat är Catskillflugor och eftersom jag just kommit hem därifrån så känns det extra roligt. Jag har valt att binda La Branch´s Pink Lady som i mitt tycke är en "himlens" vacker torrfluga av klassiskt snitt.

091209-3

En handfull Pink Lady till "swappen".

I morgon är det workshop på Lennart Bergqvist flugfiske i Göteborg, temat denna gång är tjecknymf.