Rödinglek i Vättern.

Publicerat Monday, November 02, 2009

Storrödingen leker i Vättern.

Inget fiske i helgen alls, helt ärligt så känns det inte direkt lockande att stå ute i regnet heller för den delen. Dessutom så har det varit otroligt mycket jobb under senaste veckan. Men det är den tiden på året då jag försöker skriva ihop så mycket material till mina artiklar som möjligt. På så vis får jag tid över under vår, sommar och höst till att fiska.

Ulf kom upp en sväng i går så att vi tillsammans kunde avsluta manusskrivandet till May- fly filmen som beräknas komma ut i december. Jag hoppas verkligen att vi hinner göra den färdig i tid.

 

Utöver skrivandet så har vi också hunnit med en hel del annat. Vi har nämligen gjort färdigt ramarna inför vår gemensamma flugfiskekurs i Norge, till sommaren. Kursen går under namnet "Flugfiskeskolan" och kommer att inrikta sig till dem som vill utveckla sitt flugfiske efter harr och öring i strömmande vatten.
Kursen kommer att hållas i Engerdal-området, med fiske i bland annat Femundsälven.
Kursdatum som gäller är 27/6- 1/7. I kursen ingår allt för dessa dagar, fiskekort, del i 4-bäddstuga, mat och kursmaterial.
Kostnaden för kursen är 3800:- och anmälan kan göras direkt till mig via mejl.

 

Efter långa timmar bakom datorn så kände vi båda behov av en utomhuspaus. Eftersom jag ännu inte haft tid så passade det bra att göra ett besök vid Huskvarnahamnen. Strax utanför piren var det verkligen dramatik, i form av rödinglek. Det fullkomligt vimlade av röding precis utanför land. Några av dem visade upp en imponerande storlek och måste ha vägt mellan 6-8 kg.
Dessvärre blåste det för mycket för att få några bra bilder. Men några, svårtolkade, bilder blev det i alla fall.

091102-1

Den stora rödingen stod precis intill land.

091102-2

Vi såg fler stora rödingar kryssa fram under ytan.